Sport-tv tarjoaa laajan kirjon urheilua

Penkkiurheilu on monille yksi lempiharrastuksista, etenkin jos seuraa urheilua, jota ei pääse paikanpäälle katsomaan, esimerkiksi pitkän matkan vuoksi. Silloin voi esimerkiksi erityisissä tapauksissa, vaikkapa loppuotteluissa, kerätä kaverit sohvalle ja järjestää kisakatsomon kylmien juomien ja naposteltavien kera ja ei muuta kuin Sport-tv päälle. Mukavaa, että löysit blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on Sport-tv ja penkkiurheilu.

Televisiosta voi seurata monia eri urheilulajeja

Televisiosta voi seurata todella monipuolisesti eri urheilulajeja, kuten esimerkiksi golfia, jalkapallon eri liigoja, hiihtoa, formuloita tai koripalloa. Monille tulee ensimmäisenä mieleen, että eihän penkkiurheilu ole terveellistä, koska itse katsoja eli penkkiurheilija ei harrasta urheilua, mutta asia on päinvastoin – penkkiurheilu on hyväksi sekä aivoille, vartalolle ja ihmissuhteille. Penkkiurheilu ei siis ole passiivista toimintaa, vaan urheilua katsoessa aivot ovat aktiivisesti käytössä, ei pelkästään seuraamassa, mitä ruudulla tapahtuu, vaan ennakoimassa, katsomassa ja käyttämässä jo olemassa olevaa tietoa lajista sitä katsoessaan. Toisia lajeja katsoessa tulee myös liikuttua enemmän, kuten esimerkiksi maastossa tapahtuvia lajeja, kuten hiihtoa tai golfia. Toisilla on myös muutenkin tapana liikkua ja tanssia katsomossa ja mikään ei estä pientä liikkumista urheilua kotona katsoessa. Myös epäterveelliset snäksit ja juomat voi jättää väliin urheilua katsoessa, jos kalorien kertyminen huolestuttaa. Urheilu yhdistää ja sen kautta voi myös solmia sosiaalisia suhteita muihin ihmisiin. Jos käy usein paikan päällä seuraamassa jotakin lajia, voi mahdollisesti tutustua myös muihin lajin innokkaisiin kannattajiin.

Urheilun seuraaminen ei ole uusi ilmiö

Erilaiset urheilukilpailut ja urheilun seuraaminen ylipäätänsä ei ole uusi ilmiö, vaan erilaisien kilpailujen seuraaminen on ollut osa kulttuuriamme jo antiikin hevoskilpailuista saakka. Urheilu on siis jo antiikin ajoista tuonut elämäämme draamaa ja jännitystä, mutta nykyisin ammattimaiseen urheiluun liittyy myös kaupallinen puoli ja sen viihteellistyminen. Olipa suosikki laji mikä hyvänsä, tuo sen seuraaminen, lajiin perehtyminen ja mahdollisesti muihin lajin kannattajiin tutustuminen paljon positiivisia vaikutuksia elämään. Urheilun seuraaminen ja siihen eläytyminen tarjoaa tunteita ja jännitystä elämään ja nostaa samalla mukavasti sykettä, myös kotisohvalta seurattuna. Ei muuta kun Sport-tv päälle tai Groovetown Jack Bar & Billiardiin nauttimaan.


jaa