Aseiden patruunat löytyy luotettavalta jälleenmyyjältä

Ampumista voi harrastaa esimerkiksi ampumaradalla, erilaisten toiminnallisten ampumaharrastusten parissa tai metsästyksen parissa. Ampumaharrastusta aloittaessa on tärkeää opetella turvallinen aseen käsittely. Ampuminen on myös urheilua, jossa kilpaillaan erilaisissa lajeissa. Oletko kiinnostunut aloittamaan ampumaharrastuksen ja haluaisit lukea aiheesta lisää? Siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikean blogin pariin! Tämänkertaisena aiheena on ampuminen harrastuksena ja metsästys sekä välineet, kuten aseet ja aseiden patruunat.

Ampumista voi harrastaa ampumaradalla, sisällä tai ulkona

On olemassa erilaisia tapoja harrastaa ampumista. Ampumista voi harrastaa ampumaradalla, joita käyttävät yleensä metsästys- ja ampumaseurat. Osalle radoista päästäkseen täytyy olla seuran jäsenyys, mutta toisille pääsevät kaikki ampumaluvan haltiat. Ennen kuin voi hankkia oman aseen, täytyy olla aselupa, joka haetaan paikalliselta poliisilaitokselta. Sisäampumaradoilla voi käydä ampumassa ilman aselupaa, mutta ensimmäisellä kerralla on yleensä tutustumistunti, joka sisältää alkukoulutuksen, ohjauksen, ja vakuutukset sekä kaikki tarvittavat välineet, kuten aseet, patruunat aseisiin, taulut, kuulosuojaimet sekä suojalasit. Ensimmäisen kerran jälkeen voi yleensä käydä radalla ampumassa, joko omalla aseella tai radalta vuokratulla aseella.

Ampumista voi harrastaa metsästämällä

Metsästysharrastuksen aloittamiseen täytyy suorittaa metsästäjätutkinto. Tutkintoon vaaditut tiedot voi joko opiskella itse Metsästäjän oppaasta tai on myös mahdollista osallistua riistanhoitoyhdistyksen järjestämille metsästäjäkursseille. Aseenkäsittelytaidon lisäksi metsästyskortin saamiseksi täytyy hallita muun muassa metsästykseen liittyvää lainsäädäntöä, riistaekologiaa, lajintuntemusta ja kestävän- ja vastuullisen metsästyksen perusteet. Kun tutkinnon suorittaa hyväksyttävästi, saa metsästyskortin ja se tarkoittaa myös sitä, että täytyy alkaa maksamaan riistanhoitomaksua. Riistanhoitomaksu on 39 euroa vuodessa, metsästysvuonna 2021 – 2022 ja 20 euroa alle 18-vuotiaalta. Myös metsästysharrastusta aloitettaessa, harjoitellaan ampumaan ampumaradalla, joissa myös järjestetään opastettua ampumaharjoittelua sekä uusille että kokeneille metsästäjille.

Omien aseiden ja välineiden hankinta

Jos ampumaharrastus tuntuu omata lajilta, voi jossain vaiheessa hankkia myös omat aseet ja välineet. Erilaisten aseiden valikoima on todella suuri ja kun aseet ja aseiden patruunat halutaan hankkia, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Valintaan vaikuttaa käyttötarkoitus, mutta myös budjetti. Myös aseet ja muut varusteet voi ostaa käytettynä, mikä voi olla aluksi hyvä idea, että pääsee näppärästi harrastuksessa alkuun. Voit ostaa patruunat aseisiin vaikkapa Suomen Ase ja Retkeilyn nettikaupasta.

 


jaa